Restaurant Dionysos,  sinds 1993 een grieks familierestaurant met als  eigenaar  Georges Spatharakis. Met het heel Dionysos team verwennen wij de klant graag met een waaier aan unieke, typisch griekse gerechten.

22 jaren later doen wij dit nog steeds met veel liefde en passie en hebben ervoor gezorgd dat ons restaurant een nieuw jasje kreeg. Wij zorgen voor de juiste sfeer in een eigentijdse en open interieur terwijl u geniet van al dat lekkers!!!

De naam Dionysos is teruggekeken naar verhalen uit de Griekse Oudheid. In de Griekse Mythologie zien we dat Dionysos bij de Grieken in hoog aanzien stond. Als zoon van Zeus en de stervelinge Semele werd hij opgevoed door de nymfen van het eiland Nysa.


 

De naam Dionysos komt al heel vroeg in de Griekse mythologie voor. Aan deze halfgod worden nogal wat gebeurtenissen en zaken toegeschreven. Hij was onder meer beschermheer van de wijn en andere bedwelmende dranken.


 

Wijn was een geschenk van de goden, zo dacht men in de oudheid. De oude Grieken en Romeinen hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de wijnbouw. Het zijn de Grieken geweest die de wijnstok introduceerden bij o.a. de Romeinen. Het is dus de verdienste van de Grieken dat wij de druivenstok kennen en niet van de Romeinen zoals zo vaak wordt beweerd. Zodoende is het ook logisch dat de Grieken een god van de wijn kenden terwijl de Romeinen die eerst een naam gaven toen zij via de Grieken in aanraking kwamen met die godendrank. De Romeinen noemden hun god Bacchus.


 

De mythe verhaalt dat Dionysos veel reisde om zijn wijnkennis te verspreiden. Op die tochten werd hij vergezeld door mannelijke en vrouwelijke volgelingen (satyrs en maenaden). De wildste verhalen worden er beschreven waarbij een overdaad aan alcohol uiteraard een hoofdrol speelt. Voor de Grieken echter was het juist de kunst om te laten zien dat je voldoende zelfbeheersing bezat om niet dronken te worden en toch volop te genieten.